Journaliststuderende fra RUC

Charlotte
Légrádi

Jeg vil undersøge i dybden, afsløre det skjulte, og oplyse de uoplyste.

Det er ved at kaste lys over sandheden, prioritere gennemsigtighed, og afsløre problemer, uretfærdigheder og uligheder, at vi som samfund forbedrer os.

Formidling, der engagerer læserne og beskytter kilderne
Jeg elsker at bygge en fortælling op om det, jeg skriver om. Samtidigt er det vigtigt for mig, at mine kilder føler sig trygge – så derfor gør jeg meget ud af at være professionel og ordentlig i min kildehåndtering.

Fra nyheder til features: en praktikant med ambitioner
Jeg er generelt nysgerrig på rigtig mange ting, men jeg er særligt interesseret i stofområderne mennesker, samfund, mode og bæredygtighed – det bærer mine udvalgte produktioner også præg af. 

Og selvom jeg synes, jeg har styr på de grundlæggende journalistiske værktøjer, så ønsker jeg at blive skarpere til at finde den gode historie, vinkle den og skrive den, så den passer til alle artikelformater. Og så drømmer jeg om at lave produktioner til andre medieplatforme – podcast f.eks.

5 hurtige om mig

1. Jeg har boet i London fra 2013-2020.

2. Jeg har over otte års erfaring som administrerende kontormus.

3. Mine gastronomiske kundskaber er ret gode, hvis jeg selv skal sige det.

4. Min norske skovkat, Louie, hitter på Instagram med næsten 50k views.

5. Jeg er en erfaren genbrugsjæger (stort set hele min stue er indrettet med genbrugsmøbler).

Udvalgte produktioner

Jeg har igennem min fire år lange bachelor, på London College of Fashion, arbejdet med bagsiden af modeindustrien, samt undersøgt bæredygtige alternativer. Derfor har jeg også udarbejdet en række produktioner – både på skrift, billeder og film. 

På mit nuværende studie har jeg udgivet 12 artikler for B.T. i forbindelse med et to-ugers medieprojekt i foråret 2023. Jeg har også, i samarbejde med to medstuderende, udgivet en artikel på Jyllands-Posten om fængselsindsatte Lykke Brøndum, hvis tandlægeregning er steget til knap en kvart million på et år.

Klik på billederne herunder for at se mine udvalgte produktioner:

Graverjournalistik på Jyllands-Posten
Mille Ørregaard: en feature
Nyhedsartikler udgivet på B.T.
Recycled fashion: en billedserie

POISON - The Sustainable Issue No. 1 2020​

Til min bacheloropgave valgte jeg at kombinere alle mine interesser og lærte evner inden for fotografi, grafisk design, journalistik og styling – som kom til udtryk i et social-politisk modemagasin.

Et magasin, der indeholder en række af mine egne produktioner – både på skrift og billeder. Jeg har også gæsteskribenter- og fotografer med. Og så lavede jeg et samarbejde med Levi’s Vintage Clothing i forbindelse med mit styling-projekt.

POISON er et magasin på print, men jeg har også lavet en digital udgave her:

Kontakt

+45 42 92 36 02

charlottelegradi@gmail.com

2860 Søborg

LinkedIn

Scroll to Top